19 de juliol 2013

Àngel Montoro

Em sembla bé la cessió de l’Àngel Montoro al Fenix Toulouse Handball. És un jugador cridat a ser estrella però que necessita més minuts i centrar-se en el joc. Avui, encara és massa irregular i selecciona malament les opcions de llançament. Un any cedit i cap al Barça novament, em temo que per suplir a en Gurbindo al que cada cop li tinc menys fe. 

D’en Montoro tothom destaca els seus 2,13 d’alçada, i realment cal destacar-ho, però a mi el que més m’agrada és que es valent en els grans partits i en els moments decisius. Aquesta és la gran diferència entre un bon jugador i un gran jugador.  Molta gent em deia, fa anys, que l’Íker Romero ho volia llençar tot quan el partit anava malament. I jo els hi deia: “quin altre jugador volia llençar?”. La resposta era el silenci. En Montoro té aquesta qualitat, no se li arronsa el braç quan venen mal dades, per això li veig futur.

Per cert, sabeu quin traspàs va pagar el Barça per fitxar-lo fa un any? 100.000 euros. Per si algú no recorda les diferències entre l’handbol i el futbol.

11 de juliol 2013

L’adéu de l’Atlético?



Sembla que l’Atlético (de fet el Balonmano Neptuno) plega veles, es veia a venir. Masses fixatges amb molt poca pela.  La qüestió és molt senzilla: quina diferència hi havia entre el Ciudad Real i l’Atlético si eren els mateixos caps amb diferents barrets? Un era viable i l’altre no? La diferència eren els 900.000 euros de l’Atlético?.

Veieu que ho platejo amb un interrogant, després que ahir el Consejo Superior de Deportes digués que volia intervenir per salvar el club. Perden el temps, això no hi ha qui ho salvi, però us doneu compte de com actuen les espanyes quan el damnificat és dels seus? On estava el Consejo quan el San Antonio va plegar o les vegades que el Granollers i altres les han passat canutes? Només hi ha una diferència: l’Atlético és dels seus. 

Jo, que voleu que us digui, si plega m’és del tot indiferent. Què el Barça necessita més rivalitat per estar llest pels grans partits europeus? Que les competicions Asobal no tenen cap mena d’interès? Quin tenia quan les guanyava totes el Ciudad Real?  A mi m’és del tot indiferent. Fer un equip guanyador sense pagar les factures ho fa qualsevol.  Qui vulgui estar a la primera línia mundial que pagui i, si no es viable, que jugui per amor al nostre esport.

04 de juliol 2013

L’equip ideal

Com ens agraden aquestes coses del set ideal i votar per dir la nostra. Doncs vinga, comentem el set ideal AEGON, que promociona l’Asobal, i a quina conclusió han arribat els afeccionats. 

Podríem acceptar a en Saric, a en Juanín, a l’Aguinagalde i a en Rutenka. Tots estan prou contrastats, com ho està en Viran Morros, escollit millor defensor. Bastant fàcil que la gent els hagi votat per grau de coneixement, també. Comparteixo també el vot a en Víctor Tomàs, el primer any que realment ha demostrat ser capaç de fer una campanya regular. 

Les meves discrepàncies:  Joan Cañellas i Àlex Dujshebaev. Tots dos han fet una molt bona temporada però de cap manera poden ser millor central i millor lateral dret. L’Àlex és un bon jugador en un equip de segona fila, que vol dir que té més protagonisme del que tindrà quan estigui l’any vinent en un gran com l’Atlético. Al temps.  D’en Cañellas ja n’he parlat molts cops. Per mi és el jugador més sobrevalorat de la Lliga, tot i ser un bon jugador. En defensa és un més i en atac és un jugador que pràcticament sempre ataca a punt dèbil i al que li falten molts recursos per ser el millor central. També és cert que, tret d’en Raúl Entrerríos i pocs més és la posició més mediocre de les set des de fa anys. 

Com a mínim ens hem distret.