28 de desembre 2008

La gran decepció

Avui hem anat al Palau a veure guanyar la Copa Asobal i el que hem fet és presenciar un ridícul espectacular del nostre equip, que ha jugat d’autèntica pena. Falta lideratge a la banqueta i a la pista, això és evident. De què serveix que en Nagy i en Hansen facin uns partits espectaculars si el dia decisiu s’acolloneixen com a cadets a l’hora de tirar a porta? Quines jugades hem vist en atac, quan encara perdíem de només quatre o cinc gols? Quina precipitació i quina poca reacció de l’equip! Només els salva que han lluitat però sense tenir les idees clares, no és un equip guanyador. Només l’Albert Rocas i en Cristian Ugalde han estat per la labor de remuntar el partit, aquesta és la veritat d’avui.

El meu anàlisi, posició a posició:

Porteria. Tenim un porter que diu que marxa a mitja temporada, primera errada, i que ja no està per la feina; un altre porter que ha estat el millor però que ja té 38 anys i un bon porter que no juga mai: en Venio Losert. I el dia que jugui encara li donarem les culpes.

Extrems. Tenim el millor i més polifacètic dels extrems, l’Albert Rocas, però no li arriben prous pilotes perquè aquest equip no passa pilotes als extrems. Tenim en Cristian Ugalde que està en millor forma que en Juanin, que aquest any està molt irregular, però no el deixen jugar perquè no tenen collons de deixar a la banqueta al titular. En Juanin que juga perfecte al contraatac però que des de la seva posició no marca ni per casualitat. I en Víctor Tomàs, que està en una baixa forma terrible tota la temporada.

Primera línia. No voldria posar centrals i laterals perquè n’hi ha algun que encara no se de que juga. L’Íker és imprescindible, avui per avui, és l’únic jugador de l’equip que pot canviar un resultat. En Nagy està jugant molt bé però està esgotat física i mentalment perquè no té recanvi i perquè al ser l’únic llançador experimentat que tenim el marquen a l’home i no se’n surt. En Hansen juga molt bé però els partits importants li van grans, és massa jove. En Demetrio no està per jugar tot un partit ni molt menys, són masses anys i massa desgast. En Ben Amor prou feina que fa, però no està al nivell d’un Barça. En Boldsen no és un jugador per jugar tot el partit, és un bon jugador però no és una estrella. La primera línia és el gran problema del Barça, ens falten dos jugadors de categoria, com a mínim: no tenim llançament exterior ni un director de joc de primer nivell.

Pivots. En Noddesbo és un gran jugador i amb futur i en Rubén Garabaya també, però ha d’aprendre a jugar millor en defensa, se li veu el llautó des de la grada. En Jernemyr és un gran defensor, no se com ataca perquè no ha jugat ni un sol segon en atac, una exageració més de l’equip tècnic.

L’entrenador. A mi m’agrada molt però començo a pensar que li falten idees en els partits claus i que no sap reaccionar quan les coses es posen fotudes.

En Masip i el club. Si volem tenir un equip campió, de cara al gran projecte de nou Palau, cal posar-hi calers. El Ciudad Real o el Kiel tenen divuit jugadors que qualsevol d’ells podria jugar al Barça. El Barça en té catorze i alguns no poden jugar-hi, està tot dit. Si afegim que venen temps difícils amb l’arribada d’en Juan de Dios Roman a la Federació, que es sumarà al antibarcelonisme dels àrbitres i de l’Asobal, estem més que fotuts. Només guanyarem títols si som molt superiors.

Jo ho veig així. Força Barça!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada