01 de juliol 2008

Interessant article d’en Cesc Farguell a "Laporta President!"

En Cesc Farguell escriu un molt bon article a “Laporta President!”. Si afegim als seus arguments les bajanades que va dir en Sandro com que cal quedar-nos amb en Ronaldinho o que l’Estadi només necessita un rentat de cara tenim arguments suficients per no votar mai per aquest xicot. Que es dediqui a la compra-venda de carioques.

Sandro Rossell surt de l’armari i es fa tres autogols.

Tothom sap que Sandro Rossell vol ser el proper president del Barça i és profecia que farà tot el que pugui per ser-ho. I en aquest context ha pensat que havia de dir la seva sobre la moció de censura. Fins aquí, tot legítim i res a dir.

De manera que l'altre dia va convocar la premsa i... es va fer tres autogols, que en 75 minuts de joc és un rècord digne d'esment. Vegem-los un a un:

Primer autogol, prenent la pilota de les mans del porter: és comprensible que un precandidat vulgui aprofitar la moció per fer-se propaganda; però no em sembla que apuntar-se a la moció sigui el millor que podia fer. Jo crec que si volia donar una imatge de seriositat i savoir faire podia o bé no dir res –i en tot cas esperar a dilluns per presentar la seva candidatura si és que havia guanyat- o bé posicionar-s'hi en contra i dir que les eleccions toquen al 2010 i no abans. Dient que hi votarà a favor només demostra una de dues coses: o bé s'ha venut a un passat contra el que ell mateix va lluitar, o bé és un demagog amb més pressa que escrúpols. Si algú en coneix una altra interpretació, m'ho faci saber, si us plau.

Segon autogol, aquest de rebot i per l'esquadra: mostrant-se a favor de la moció s'ha implicat amb una colla de gent entre els quals hi ha els boixos nois, precisament una de les poques coses que és un èxit indiscutible de l'actual Junta. Vol dir que ell està a favor de la violència? Vol dir que si arriba a president tornaran el boixos? Vol dir que quan, amb ell a la Junta, se'ls va foragitar no hi estava d'acord? Potser aquesta va ser una de les causes de que plegués? M'agradaria que algú de la Junta d'aleshores (tant si ara encara hi és com si no) m'ho expliqués tot això. Seria bo de saber-ho.

I tercer autogol, de pissarrí: home, ja sabem que el paper de l'oposició és oposar-se i per tant tendeix a trobar malament tot el que s'ha fet. Però si es vol tenir credibilitat, cal ser seriós i s'ha de reconèixer que no és possible fer-ho tot malament, com no és possible fer-ho tot bé. I l'aspecte econòmic és, crec, un dels pilars indiscutibles de la gestió de la Junta actual. Doncs bé, Sandro Rossell no es va saber estar de dir que la gestió econòmica no és tan bona com sembla i que el deute no ha disminuït. No dic pas que no sigui cert, Déu m'en guard, però una cosa així no es pot dir sense argumentar-ho. Una afirmació com aquesta ha d'anar avalada per un estudi econòmic com Déu mana, amb xifres concretes i raonaments tècnics ben fets; altrament és un cop més demagògia pura i dura. I no serà per manca de recursos: un del seus col·laboradors més estrets va fer, quan era a l'Elefant Blau, uns magnífics estudis de les finances de l'època Núñez, amb molta menys informació de la que està disponible avui. Espero l'informe amb candeletes, per abans de diumenge, si pot ser.

No sé, potser és que l'amic "Sandrusco" no és tan llest com semblava...

Cesc Farguell”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada